Onze initiatieven

Wat doet de Civil Society Club

Lokaal Fonds Oegstgeest

Het Lokaal Fonds Oegstgeest ondersteunt goede doelen in en rond Oegstgeest
Het Lokaal Fonds Oegstgeest werft geld, mensen en middelen, ter ondersteuning van doelen/projecten, die de kwaliteit en welzijn van de samenleving in Oegstgeest en directe omgeving vergroten en wil lokale filantropie bevorderen. Activiteiten en voorzieningen die daardoor mogelijk worden, dragen bij aan het woonplezier in ons dorp en versterken de onderlinge saamhorigheid. Het Fonds wil lokale burgerinitiatieven en lokale vergroening een duurzaam karakter geven en doet dit o.a. door het faciliteren en organiseren van lokale filantropie o.a. door het werven van donaties. Het Fonds is volledig transparant naar haar donateurs en leefgemeenschap over ontvangen giften en bestedingen. Het Fonds organiseert periodiek bijeenkomsten met dorpsgenoten om haar beleid en rol in de samenleving te kunnen toetsen en bijstellen.

Lopende wervingsacties:

1) Dorpscentrum Oegstgeest: stoepborden
Op dit moment werft het Lokaal Fonds Oegstgeest voor stoepborden voor het Dorpscentrum Oegstgeest. Dit buurthuis wordt volledig gerund door vrijwilligers en werkt er hard aan een aantrekkelijke en laagdrempelige centrale ontmoetingsplek in ons dorp te worden voor alle Oegstgeestenaren. Donaties zijn welkom op rekeningnummer IBAN: NL68 RABO 0307 8592 74

Draag zelf een goed idee of project aan
Draag jij bij aan je dorp met een project of initiatief of heb je een goed idee waarmee je anderen kunt helpen en/of een lokaal maatschappelijk probleem wilt oplossen? Laat het ons graag weten: info@civilsocietyclub.nl

Projecten die het Lokaal Fonds Oegstgeest heeft ondersteund

  • SchuldhulpMaatje en Humanitas het opleiden van meer vrijwilligers tot schuldhulpverlener: opbrengst donaties: EUR543,50.
  • Moedig Voorwaarts, paardenwelzijn: opbrengst donaties: EUR400 (plus EUR175 sponsoring in natura door Ruitershop Pas de Deux)
  • Oudenhofmarkt 2014, duurzame leer- en doe markt m.b.t actief burgerschap, lokale geschiedenis en duurzaam leven: opbrengst donaties van dorpsgenoten: EUR400 (plus een donatie van Fonds 1818 van EUR3.000 en sponsoring door Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest van EUR700)
  • Mytylschool De Thermiek, rolstoeltoegankelijke wilgentunnel voor het nieuwe speelplein: opbrengst donaties april 2015 EUR1.000
  • Dorpscentrum Oegstgeest, parkbanken en nieuwe thermoskannen uit opbrengst donaties juli 2015: EUR710 (plus een 3-zitsbank t.w.v. EUR219 sponsoring in natura door Tuincentrum De Mooij in Rijnsburg)
  • Jottem Oegstgeest, interactieve muziekinstallatie met versterker, mixer en microfoon voor kleine optredens en disco‚Äôs uit ontvangen donaties inclusief statiegeldgiften 30 oktober 2015 EUR 556.

Het Lokaal Fonds Oegstgeest maakt minimale kosten (5 tot 10%) en besteedt de opbrengst vrijwel volledig aan het goede doel.

Hoe kun jij het Lokaal Fonds Oegstgeest helpen?

lees verder

Meer informatie over Lokale Fondsen: http://www.lokalefondsen.nl