Project overzicht Lokaal Fonds Oegstgeest

augustus 2014

Manege Moedig Voorwaarts

Beschrijving van het project

Een bijdrage aan paardenwelzijn t.b.v. gezondheid: opbrengst donaties: EUR400 Plus spullen voor paardenverzorging (sponsoring in natura t.w.v. EUR175 door Ruitershop Pas de Deux).

De status van het project

Dit project is afgesloten op 14 augustus 2014

Het project overzicht

De statiegeldactie die afgelopen maanden bij de Jumbo is gehouden heeft ruim 400 euro opgeleverd voor Manege Moedig Voorwaarts. De opbrengst wordt gebruikt om een schrikdraadinstallatie mee te financieren. Ruitersportzaak Pas de Deux levert deze installatie en sponsort door middel van een flinke korting.

Paardenwelzijn
Supermarkt Jumbo Oegstgeest heeft in samenwerking met de Stichting Civil Society Club een statiegeldactie georganiseerd voor Manege Moedig Voorwaarts. Deze manege biedt paardrijden aan lichamelijk en geestelijk minder valide ruiters en heeft dringend behoefte aan schrikdraad voor de wei.

Het winkelend publiek kon zodoende met ingang van 1 april jl. zijn statiegeldbonnen doneren voor deze actie. Dankzij de klanten van Jumbo is ruim drie maanden na de start van de actie al de beoogde opbrengst van 400 euro gehaald. Moedig Voorwaarts schaft een nieuwe schrikdraadinstallatie aan om een buitenruimte te kunnen afbakenen waar de paarden en pony’s kunnen uitrusten.

Ruitersportleverancier sponsort manege
De apparatuur die de Manege heeft uitgekozen kost, inclusief schrikdraad, bevestigingslint en 2 elementen, 475 euro. Ruitersportleverancier, -serviceaanbieder en –adviesteam Pas de Deux levert Moedig Voorwaarts het benodigde systeem met een flinke korting waardoor de manage slechts 225 euro hoeft te betalen. De resterende statiegeldinkomsten besteedt Moedig Voorwaarts aan een halster, dekens en verzorgingsproducten voor de paarden.