Project overzicht Lokaal Fonds Oegstgeest

april 2015

Mytylschool De Thermiek

Beschrijving van het project

Rolstoeltoegankelijke wilgentunnel voor het nieuwe speelplein.

De status van het project

Dit project is afgesloten op 15 april 2015

Het project overzicht

Een paar maanden geleden startte de Stichting Civil Society Club, in samenwerking met Jumbo Oegstgeest, de actie voor een rolstoeltoegankelijke Wilgentunnel voor het schoolpleinenproject van Mytylschool ‘De Thermiek’. De actie is geslaagd: klanten van Jumbo hebben voor maar liefst € 1000,- aan statiegeld bij elkaar gebracht.

Handtekeningenactie leerlingen

Het begon allemaal twee jaar geleden met een handtekeningenactie van een groep leerlingen van Mytlyschool ‘De Thermiek’. Zij wilden meer activiteiten en uitdagingen op het buitenterrein. “We hebben de actie heel serieus genomen” vertelt Ellen Verwer, directeur van de Mytlyschool ‘De Thermiek’. “Onze buitenomgeving sloot inderdaad niet meer goed aan op de wensen en behoeften van alle leerlingen. Er moest iets gebeuren. Het enige probleem was geld”.

Nieuwe financieringsbronnen

De gemeente Leiden gaf aan geen extra geld te hebben voor het opnieuw inrichten van het buitenterrein. Er moest dus op zoek worden gegaan naar nieuwe en andere financieringsbronnen. Diverse fondsen werden aangeschreven, er werden acties vanuit de school georganiseerd en de Stichting Civil Society Club gaf aan te willen helpen.

Meters maken voor de Wilgentunnel

“Toen wij in contact kwamen met de Stichting Civil Society Club, waren ze gelijk enthousiast en betrokken bij ons schoolpleinenproject. Kinderen met verminderd leervermogen, motorische problemen en/of leerlingen die moeilijk verstaanbaar zijn, hebben een buitenspeelterrein nodig dat past bij hun mogelijkheden. Een van onze wensen was een wilgentunnel, waarin kinderen lopend of in de rolstoel doorheen kunnen en nieuwe ontdekkingen kunnen doen"aldus Ellen Verwer. Het Lokaal Fonds Oegstgeest van de Stichting Civil Society Club zette samen met Jumbo Oegstgeest de statiegeldactie op. Klanten konden door middel van het inleveren van hun statiegeldbon ‘meters maken voor de Wilgentunnel’. En dat hebben ze massaal gedaan. In totaal heeft de actie geresulteerd in zeven meter Wilgentunnel.

Metamorfose schoolpleinen

Eind november zijn de bomen geplaatst op het belevingsplein. Op dit plein zijn allerlei activiteiten en toestellen neergezet die van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Het plein is met name geschikt voor de leerlingen met meervoudige en complexere problematiek (7 – 18 jaar). De leerlingen kunnen hier de vier seizoen zien, ruiken en ervaren. De Wilgentunnel is nu nog kaal maar met de lente en zomer op komst zal dat niet lang meer duren. Naast het belevingsplein hebben nog twee schoolpleinen een metamorfose ondergaan. Voor kinderen tussen 4 -7 jaar is een gevarieerd schoolplein gerealiseerd waar bewegings- en ervaringsactiviteiten mogelijk zijn met een educatief element. Voor de oudere kinderen is een ‘actief sportief plein’ opgezet die ook voor leerlingen in een rolstoel toegankelijk zijn.

Feestelijke opening

Ellen Verwer is trots op het resultaat. De feestelijke opening van de nieuwe schoolpleinen vindt plaats op vrijdag 24 april om 13:00 uur. Een ieder die belangstelling heeft om bij de opening aanwezig te zijn kan zich aanmelden via mytylschool@dethermiek.nl.