Project overzicht Lokaal Fonds Oegstgeest

mei 2015

Parkbanken Dorpscentrum

Beschrijving van het project

Parkbanken en nieuwe thermoskannen uit opbrengst donaties juli 2015: EUR710 Plus een 3-zits-parkbank t.w.v. EUR219 (sponsoring in natura door Tuincentrum De Mooij in Rijnsburg)

De status van het project

Dit project is afgesloten op 01 juli 2015

Het project overzicht

Eén van de doelen waar hard voor is ‘gespaard’, is het Dorpscentrum. Vele dorpsgenoten hebben de afgelopen maanden op verschillende manieren geld gedoneerd door directe donaties, de statiegeldactie bij supermarkt Jumbo, een 5 mei-vrijmarktactie en de donatiebussen bij lokale winkeliers. Er is zoveel geld gedoneerd dat het Lokaal Fonds Oegstgeest 2 parkbanken aan het Dorpscentrum kan schenken.

Campagne donatiebussen

In februari startte het Lokaal Fonds Oegstgeest een campagne om nog meer winkeliers over te halen een donatiebus in hun winkel te plaatsen. De winkeliers van het eerste uur waren supermarkt Jumbo, Visgilde Hugo van der Meij, de Rijnlandse Boekhandel en kapsalon Jacques van Bellen. De campagne was succesvol want inmiddels is het aantal meer dan verdubbeld. Ook de Wereldwinkel Oegstgeest, Bike Totaal Van Hulst, twee vestigingen van echte bakker Hugo de Groot, Micromax en de Kleermaker hebben een donatiebus in hun winkel staan. Kortom veel animo bij winkeliers om zich in te zetten voor lokale goede doelen, in dit geval het Dorpscentrum.

Parkbanken voor de Binnentuin

En afgelopen week was het dan zover: het Dorpscentrum kreeg 2 grote houten parkbanken voor de binnentuin, een donatie waar alle dorpsgenoten van kunnen genieten. De banken zijn gekocht bij Tuincentrum De Mooij in Rijnsburg, die zelf ook nog een extra 3-zits bank voor de binnentuin heeft gesponsord. Het Dorpscentrum is ontzettend blij met de donatie en hoopt op nog meer giften. Want bij meer donaties kunnen nog meer zaken worden bekostigd zoals thermoskannen, pannen en stoepborden.